پس از اردوغان، وزیر دفاع ترکیه هم عراق را تهدید کرد

وزیر دفاع ترکیه با بیان این این که آنکارا به گفتگوهای دیپلماتیک با بغداد و اربیل ادامه می دهد،گفت که کشورش آماده هرگونه احتمال درباره پرونده عراق است.
به گزارش مشرق، فکری ایشیک در گفتگوی مطبوعاتی خاطرنشان کرد که همزمان با گفتگوهای دیپلماتیک با بغداد و اربیل، ترکیه برای هرگونه احتمالی آمادگی دارد از این رو سفر روز گذشته  خلوصی اکار رییس ستاد کل ارتش ترکیه و فرماندهان ارتش به مرزهای ترکیه با عراق را می بایست در همین راستا ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، وی درباره اردوگاه بعشیقه در داخل خاک عراق که نیروهای ترکیه در آن حضور دارند، گفت: ما در ترکیه به تمامیت ارضی عراق احترام می گذاریم و هرگونه موفقیت برای عراق را نوعی موفقیت برای ترکیه می دانیم. علت حضور ما در پایگاه بعشیقه آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با داعش است و درعین حال جلوگیری از حملات تروریستی به ترکیه از این منطقه.

اظهارات فکری ایشیک در حالی مطرح می شود که روابط ترکیه و عراق شاهد نوعی تنش و تبادل اتهامات درباره علت حضور نیروهای ترکیه در داخل عراق (اردوگاه بعشیقه) است؛ و این در حالی است که انکارا ادعا می کند این امر بنا به درخواست بغداد بوده است، بغداد آن را به شدت رد و حضور ترکیه را اشغالگری عنوان کرده است.



مثلث مرگ و بزرگترین دژ تکفیری‌ها در حومه«دمشق» در آستانه سقوط+نقشه

شناسه خبر: 1238211 سرویس: بین الملل
ارتش سوریه اطراف حلب

زمان زیادی برای اعلام آتش‌بس در شهرک«خان الشیح» در حومه غربی دمشق باقی نمانده بود که گروه‌های تروریستی با دومین حمله خود طی روزهای گذشته سبب شکست تلاش‌های آشتی دولت سوریه شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در سوریه، شهرک خان  الشیح از بزرگترین دژها و مراکز تجمع تروریست‌های تکفیری قلمداد می‌شود که به عنوان مثلث مرگ نامیده می‌شود که حومه‌های دمشق، قنیطره و درعا را به هم وصل می‌کند.

نیروهای ارتش سوریه حمله غافلگیرکننده گروه‌های تروریستی به سمت مواضعش در محور البویضه در خان الشیح واقع در حومه جنوب غربی دمشق را دفع کردند که طی آن درگیری‌های شدیدی رخ داد که از انواع سلاح‌های سبک و توپخانه استفاده شد.

یک منبع میدانی در جبهه‌های خان‌الشیح به خبرنگار تسنیم گفت گروه‌های تروریستی، برنامه آشتی را که میان دولت سوریه و گروه‌های مسلح مستقر در شهرک و اطراف آن توافق شده بود، پس از حملات مکرر خود به مواضع ارتش به شکست کشاندند. به گفته این منبع، جنگنده‌های ارتش، تجمعات تروریست‌ها را به شدت بمباران کردند که آنها را وادار به عقب‌نشینی کرد.

این منبع افزود تروریست‌ها انتظار داشتند که در حمله به مواضع ارتش از پشتیبانی دیگر گروه‌های  تروریستی در حومه غربی دمشق برخوردار شوند تا محاصره آنها شکسته شود، ولی آنها شکست خوردند و نتوانستند حتی یک متر هم پیشروی کنند. به گفته این منبع، تروریست‌های مستقر در خان الشیح همچنان در محاصره هستند و در مقابل آنها دو گزینه بیشتر وجود ندارد یا مرگ یا تسلیم

منابع محلی از برگزاری نشستی میان دفتر سیاسی تجمع گروه‌های مسحل در خان الشیح و نمایندگان دولت سوریه در اردوگاه خان الشیح در حومه جنوب غربی دمشق و دستیابی به توافق اولیه برای خروج تمام این گروه‌ها از خان الشیح، زاکیه،  المیلیبه، الحسینیه و الطیبه و انتقال آنها به استان ادلب خبر داده بودند.

منبع سوری که با تسنیم گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه گفت گروه موسوم به لواء احرار داریا در خان الشیح تنها گروهی است که با تخلیه این مناطق مخالفت می‌کند.

محاصره شهرک خان الشیح به ارتش سوریه کمک کرد تا به ثبیت مواضع خود در گردان دفاع هوایی و اطراف آن بپردازد که به نوبه خود به قطع جاده خان الشیح-زاکیه و قطع مهمترین راه امدادرسانی به تروریست‌‌های جبهه النصره بین دو منطقه کمک کرد و در نتیجه تروریست‌ها از جهان خارج جدا و مجبور به باز کردن باب گفت‌وگو با ارتش سوریه و تسریع در مذاکرات آشتی شود که البته چند روز پیش به این توافقات خود پشت پا زدند و آن را نپذیرفتند.

بر اساس این گزارش، تلاش‌ها برای دستیابی به توافق در اردوگاه خان الشیح همانند توافقی که در برخی شهرک‌ها در حومه غربی دمشق اخیرا به دست آمد(در داریا، قدسیا، الهامه و المعضمیه)  ادامه دارد تا تروریست‌ها به استان  ادلب منتقل شوند و کسانی هم که تمایل دارند وضعیتشان ساماندهی شود، سلاح خود را زمین گذاشته و به زندگی عادی خود برگردند.

به گفته این منابع، گروه‌های مسلح خواستار رفتن به سمت شهر درعا در جنوب سوریه هستند که دولت سوریه با این شرط مخالف است و تاکید کرده است افراد مسلح فقط می‌توانند به شهر ادلب در شمال سوریه بروند که تروریست‌ها با آن مخالفت کرده و با حمله به مواضع ارتش در خان الشیح سبب شکست این تلاش‌ها شده‌اند.

از سوی دیگر منابع رسانه‌ای حامی تروریست‌های تکفیری اعلام کرده‌اند در صورتی که نیروهای ارتش بتوانند به توافقی با گروه‌های مسلح در خان الشیح دست یابند، عملا یک چهارم منطقه مسکونی درغوطه غربی دمشق را پس از  داریا، معضمیه الشام و شهرک الدیرخبیه بازپس خواهند گرفت.

به گفته این منابع، در صورتی که گروه‌های مسلح مناطق خان الشیح و زاکیه را ترک کنند، عملا حضور تروریست‌ها در غوطه غربی دمشق پایان خواهد یافت، چرا که در دو ماه گذشته شهر داریا و معضمیه الشام هم از وجود تروریست‌ها تخلیه شده بود.

مناطق اردوگاه خان الشیح-المقیلیبه-زاکیه- الحسینیه و الطیبه در حومه جنوب غربی دمشق قرار دارند که آخرین قلعه‌های تروریست‌ها در منطقه و از راهبردی‌ترین مناطق در محاسبات تامین امنیت اطراف  دمشق و جاده بین المللی دمشق به قنیطره قلمداد می‌شود.



از زنان کم‌تجربه و جوان مجلس چه انتظاری می‌رود؟!

به گزارش مشرق، حضور زنان در عرصه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری از جمله موضوعاتی بود که در رویکرد نظام انقلابی اسلامی اهمیت یافت و شرکت آنان برای انتخاب شدن و تصمیم‌سازی نه‌تنها با مخالفت نظام مواجه نشد، بلکه حمایت و تشویق مراجع و روحانیت معظم را هم به دنبال داشت، اما به‌رغم این مهم سهم زنان از کرسی‌های مجلس و قانونگذاری همواره قابل‌توجه نبود، چنانکه در مجالس اول، دوم و سوم به ترتیب از میان 90، 25 و 37 نامزد زن تنها چهار نماینده به مجلس راه یافتند؛ اما مجلس چهارم فرصتی شد تا با افزایش صد درصدی، به میزبانی 9 نفر از نمایندگان برود و همین افزایش سهمیه به آنها اعتماد به نفس مطرح کردن ضرورت تشکیل کمیسیون زنان را بخشید و با حضور 14 نفره زنان در مجلس پنجم، ایده تشکیل این کمیسیون تحقق یافت، هرچند که عمری چهار ساله داشت و در مجلس ششم با تلفیق در کمیسیون اجتماعی جای خود را به تشکیل فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی داد.

تلاش برای افزایش کمی حضور نمایندگان زن در کرسی‌های قانونگذاری از جمله مباحث دنباله‌داری بود که هرگز تمامی نداشته است و حتی تا به امروز جای خود را به مطالبه و نامه‌نگاری‌ها برای کمیت‌گرایی در پست‌های مدیریتی بالا و اداره وزارتخانه داده است، اما در این میان هرگز کسی توجه چندانی به حضور کیفی زنان در این عرصه نداشت و عملکرد ضعیف این افراد موجب شد که طی سال‌های اخیر انتقادات زیادی به آنها مطرح شود.

بررسی میزان طرح‌های امضاشده و همچنین نطق‌ها و تذکرات نمایندگان زن در مجلس به‌خوبی نشان داد که خانم‌های بهارستان‌نشین نسبتاً سال‌های آرامی را در مجلس گذرانده‌اند تا جایی که حتی یکی از زنان فعال سیاسی خود در تشریح عملکرد زنان در ادوار اخیر مجلس گفت: «حضور زنان در مجلس به حضوری تزئینی و دکوری تبدیل شده است و متأسفانه زنان مجلس هیچ تلاشی برای تغییر وضعیت زنان جامعه انجام نداده‌اند.»

به رغم این مهم بود که آخرین دوره انتخابات مجلس باز هم فرصت دیگری را برای طناب‌کشی کمی فراهم کرد و بعد از تشکیل فراخوان‌های «تغییر چهره مردانه مجلس» رکورد کمیت‌گرایی به مجلس دهم با انتخاب 17 نماینده زن تعلق گرفت؛ رکوردی که حامیان فراخوان‌های «تغییر چهره مردانه مجلس» را فارغ از وجود نیروهایی جوان و کم تجربه در عرصه سیاسی به تشکیل فراکسیونی قوی امیدوار کرد. نیروهایی که میان واژه‌های تازه نفس و جوان و برعکس بی‌تجربه و کم‌سن و سال فعالیت خود را کلید زدند و اکنون بعد از سپری شدن چند ماه از آغاز فعالیت پارلمان دهم، جلسات هفتگی این فراکسیون نیز تشکیل می‌شود و تنها چیزی که این میان مغفول مانده بر این اساس است که خروجی این جلسات منجر به کار عملیاتی می‌شود؟!
  
طول می‌کشد تا این نمایندگان متوجه بشوند قضیه چیست
 
«سه تا چهار سال طول می‌کشد تا این نمایندگان متوجه شوند قضیه چیست و با اصول آشنا شوند» این را لاله افتخاری نماینده مجلس نهم شورای اسلامی در مورد فعالیت زنان مجلس دهم به «جوان» گفت.

بعد از آن به سراغ زهره طبیب‌زاده، نماینده دیگر زنان در مجلس نهم رفتیم و درباره حضور حداکثری زنان در پارلمان دهم پرسیدیم که گویا وی نیز در راستای تصدیق گفته سایر فعالانی که معتقد هستند حضور زنان در مجلس دکوری بوده، پیوسته است.

طبیب‌زاده در گفت‌وگو با «جوان» یک پرسش مطرح کرد: «فراکسیون قبلی زنان چه اقدامی انجام داد که جوانان کم سن و سال مجلس دهم انجام دهند؟!» طبیب‌زاده با تأکید بر اینکه سال اول برای نمایندگانی که سابقه حضور در مجلس را ندارند، تنها به آشنایی منتهی می‌شود، ادامه داد: دو نفر از نمایندگان خانم در مجلس دهم، سایر آنها غیر‌سیاسی هستند که حتی سابقه اجرایی نیز در کارنامه خود ندارند، بنابراین چه انتظاری می‌توان از آنها داشت؟!»

این نماینده سابق مجلس در رابطه با عملکرد زنان در فراکسیونی تحت این عنوان گفت: «بضاعت این افراد صفر و ناچیز است و اینها چهار سال دیگر هم که در مجلس باشند نمی‌توانند کاری انجام دهند.»
 
از این مجلس نباید هیچ انتظاری داشته باشیم
 
وی همچنین ضمن انتقاد به سخنان نمایندگان زن در مجلس تصریح کرد: «فردی که معتقد است از سفره انقلاب سهم خود را برداشته است، چگونه می‌خواهد برای زنان اقدامی انجام دهد؟ چگونه می‌توان از این افراد انتظار دلسوزی برای زنان جامعه داشت؟ از این مجلس نباید هیچ انتظاری داشته باشیم.»

در مقابل این، سهیلا جلودار‌زاده به عنوان نماینده باسابقه و تجربه‌دار در پارلمان است، در گفت‌وگو با «جوان» از اقدامات 17 نماینده زن در مجلس دهم گفت‌ و تصریح کرد: بسیاری از طرح‌ها را با مطالعات و تجربیات معاون رئیس‌جمهور انجام می‌دهیم و موضوعاتی چون طرح توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار، صندوق کار آفرینی زنان، برداشته شدن تبعیض‌های نا‌روا علیه زنان پیگیری شده است.
  
دفاع زنان مجلس دهم از حضور فعال در تمامی زمینه‌ها
 
زهرا ساعی، نماینده تبریز در مجلس که عضو شورای عالی راهبردی کنگره زنان موفق ایران نیز است، انتخاب زهرا احمدی‌پور به ‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را ارزنده دانسته است و می‌گوید که این انتخاب زمینه‌ساز افزایش اعتماد زنان و ارتقای اعتماد عمومی آنان به دولت خواهد بود. وی همچنین با ابراز خرسندی از برگزاری «نخستین کنگره ملی زنان موفق ایران» در دی‌ماه، نسبت به دستاوردهای این کنگره خوشبین است.

گفت‌وگوی «جوان» با زهرا ساعی درباره عملکرد زنان در فراکسیون مجلس دهم نیز جالب‌توجه بود، چراکه زهرا ساعی از حضور فعال زنان مجلس دهم در صحن علنی، نطق‌ها و تذکرات به عنوان موضوعات مورد بحث در فراکسیون خبر داد و گفت: چهار کمیته در فراکسیون زنان تشکیل شده که همواره بحث زنان و خانواده را با برنامه ششم توسعه مورد بررسی قرار می‌دهند تا هر آنچه به نفع زنان و خانواده است، اعمال شود.

هرچند که زهرا ساعی معتقد است برنامه ششم، بسیار زمانبر برای فراکسیون بوده است، اما نسبت به مطالعه و بحث درباره بند بند آن وعده می‌دهد و بررسی آن را جدی‌ترین دستاورد فراکسیون طی ماه‌های سپری شده می‌داند.

حال باید منتظر باشیم تا ببینیم اظهارات آن دسته از افرادی که با تشکیل کمپین‌های مختلف، فارغ از کیفیت‌گرایی، کمیت را سرلوحه کشاکش‌های میدانی قرار دادند و حضور نیروهای تازه نفس سیاسی و فعالان زن جوان در مجلس دهم را ارزش تلقی می‌کردند، تا چه میزان تحقق خواهد یافت؟
 

رشوه ۶۰۰۰۰۰۰۰ دلاری توتال به یک مقام ایرانی/ برخی نهادهای مبارزه با فساد خودشان فاسد شده‌اند

گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد توکلی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در برنامه بررسی ریشه فساد اقتصادی در ایران که به همت بسیج دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد؛ سخنرانی کرد.

 

توکلی به واکاوی ریشه های فساد اقتصادی پرداخت و در مورد زمینه های شکل گیری فساد اقتصادی به عواملی از جمله ساختار نفتی بودجه، فقدان حزب مستقل و فعال، نبود آزادی کافی رسانه ها، نقض شایسته سالاری، رواج اشرافیت اداری و شخصی و عدم وجود هنجار رفتاری برای مسئولان اشاره کرد.

 

رئیس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت در مورد ساختار اقتصاد دولتی گفت: در ایران دولت برای تامین بودجه به جای اتکا به مالیات به نفت متکی شده است و به خاطر همین دولت نیازی به پاسخگویی نمی‌بیند در صورتی که اگر بودجه از طریق مالیات تامین شود؛ دولت موظف به پاسخگویی و شفافیت است.

 

مدیر مسئول سایت خبری الف در مورد فقدان حزب کارآمد در ایران گفت: در ایران احزاب لازمه حزب بودن را ندارند. حزب باید مستقل و فعال باشد در صورتی که در کشور ما احزاب این طور نیستند.

 

وی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: ما می بینیم نمایندگان قول های منطقه ای می دهند یعنی اینکه فلان جاده را احداث می کنیم و یا فلان کار را برای مردم منطقه می کنیم خب طبیعی است وقتی این نماینده به مجلس راه یافت برای تحقق وعده هایش پشت در دفتر وزرا می رود و به این ترتیب آن جنبه نظارتی نماینده مجلس از بین می رود.

 

او با اشاره به نزاع جناح‌های سیاسی در ایران گفت: وقتی جناح های سیاسی به صورت تخاصمی با یکدیگر رفتار می‌کنند؛ زمینه سازی فساد در جامعه را به وجود می آورد.

 

توکلی با اشاره به فقدان آزادی کافی رسانه ای گفت: در غرب دو دسته در مبارزه با فساد فعالند: رسانه ها و سازمان های مردم نهاد؛ ولی متاسفانه این دو مورد در کشور ما به شدت ضعیف هستند و در این زمینه کار چندان نمی کنند.

 

رئیس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت با اشاره به نقض شایسته سالاری گفت: وقتی کار دست افراد کاردان سپرده نشود شاهد روی کار آمدن افراد وابسته می‌باشیم. وقتی فرد کوتاه قدی روی کار آمد همه زیردستان خود را از خود کوتاه قدتر انتخاب می‌کند. شایسته سالاری از طریق نفوذ داشتن، پارتی‌بازی و رفیق‌بازی نقض می شود. رفیق‌بازی در حال حاضر یعنی اینکه وقتی راس یک سازمان عوض شد؛ سایر زیر دستان نیز به صورت اتوبوسی می آیند و به صورت اتوبوسی می روند.

 

توکلی با اشاره به فساد سیستماتیک گفت: متاسفانه در حال حاضر برخی از نهادها که موظف به مبارزه با فساد هستند خود دچار فساد شده اند؛ مثلا برخی از قسمت‌های قوه قضائیه، پلیس و مجلس شورای اسلامی.

 

وی با اشاره به رابطه بودجه با فساد گفت: بودجه در دولت به واسطه یکسری فشارها شکل می گیرد و به مجلس فرستاده می شود در مجلس هم به خاطر وجود تنازع شاهد بدتر شدن وضعیت آن هستیم.

 

رئیس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت در مورد رابطه مناطق آزاد و فساد اقتصادی گفت: در حال حاضر در کشور 21 منطقه آزاد داریم و دولت می خواست چندین منطقه دیگر را اضافه کند. من در جواب آنها گفتم خب همه کشور را منطقه آزاد کنید. البته بعضی نمایندگان برای فخرفروشی بر مردم شهرشان می خواهند شهرشان را منطقه آزاد اعلام کنند. در مجلس قبل چندین بار این طرح و چندین طرح دیگر ارائه شد که الحمدالله تصویب نشد ولی فکر می‌کنم در این مجلس تصویب شود.

 

او با اشاره به تفاوت دغدغه مسئولان اوایل انقلاب با مسئولان کنونی گفت: اوایل انقلاب مسئولان به دنبال بهتر شدن وضع مستضعفین بودند و بودجه ها در این راستا متمرکز می شد و حتی وقتی هم که در جریان راست ها و چپ ها به وجود آمد؛ هر دوی اینها در مورد این موضوع متفق القول بودند. ولی در دوره بعد از جنگ و در دوره هاشمی یکسری چیزهای جدیدی پایه‌گذاری شد و اشرافیت به وجود آمد.

 

وی در ادامه گفت: راه کج از سال 68 و در دوره ریاست جمهوری آقای رفسنجانی شروع شد و تا کنون در همه دولت‌ها ادامه یافت. برنامه های سال 68 ایران مورد تایید نهادهای بین المللی بود. وقتی که می‌بینیم الگوی تعدیلی که در سال 68 اجرا شد؛ پیش از آن باعث نارضایتی هایی بسیاری کشورهای دیگر شده بود؛ خب پس معلوم است که در ایران هم کارآمد نخواهد بود و نبود.

 

توکلی با اشاره به قرارداد با شرکت توتال گفت: شرکت توتال در سال 1995 تا 2005، 60 میلیون دلار به یک مقام نفتی ایران رشوه داد این فرد تا قبل از سال 2001 مسئول بخش خصوصی و بعد از آن هم مسئول دولتی شد شرکت توتال به خاطر این رشوه 398 میلیون دلار جریمه شد و این موضوع را هم پذیرفت ولی با کمال پررویی یک عده در داخل این را قبول نمی کنند.

 

رئیس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت در ادامه گفت: چرا در خارج باید شرکتی که رشوه داده است، جریمه شود ولی فردی که در ایران رشوه گرفته اصلا نباید پرسیده شود که آن فرد کیست؟

 

وی با اشاره به جریانی که می‌گویند مذاکرات محرمانه است؛ گفت: در جریان قراردادهای نفتی که می‌گفتند مذاکرات محرمانه است؛ مذاکرات‌شان در خارج از کشور از تلویزیون پخش شد چه برسد به قراردادهایشان.


بان کی مون انتخاب میشل عون را تبریک گفت

یویورک-ایرنا- بان کی مون دبیر کل سازمان ملل انتخاب میشل عون به ریاست جمهوری لبنان را تبریک گفت و برای او و احزاب لبنان در جهت حفظ وحدت و منافع مردم این کشور آرزوی موفقیت کرد.

به گزارش ایرنا ، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه با صدور بیانیه ای پیروزی میشل عون در انتخابات ریاست جمهوری لبنان را به او تبریک گفت .
وی در این بیانیه ابراز امیدواری کرده است که رییس جمهوری جدید لبنان همگام با احزاب حاکم بر این کشور در جهت حفظ وحدت و تامین منافع ملی لبنان تلاش کند.
دبیر کل سازمان ملل با تاکید بر این که مردم لبنان به تشکیل نهاد های مختلف دولتی فعال درراستای حقوق دموکراتیک مردم و در چهارچوب قانون اساسی این کشور نیازمند هستند، خواستار تشکل سریع و بی وقفه این نهاد ها به منظور بر آوردن نیازهای مردم و حل کمبودها و نارسایی ها در این کشور شد .
بان کی مون ضمن قدردانی از تلاش و رهبری موثر 'تمام صائب سلام' نخست وزیر لبنان در طول آنچه که او یک دوران پر چالش خوانده ، بر اهمیت برگزاری بموقع انتخابات پارلمانی در لبنان نیز تاکید ورزیده است.
دبیرکل سازمان ملل در نهایت آمادگی این نهاد بین المللی برای مساعدت به میشل اون و مقامات لبنانی و کمک به حفظ امنیت و ثبات لبنان و ایجاد توسعه و پیشرفت در ساختار های اجتماعی و اقتصادی لبنان را اعلام کرده است.
میشل نعیم عون رییس جمهوری کشور لبنان روز 31 اکتبر در پی برگزاری چهل و ششمین نشست انتخاباتی پارلمان این کشور بعنوان رییس جمهوری لبنان برگزیده شد.
کشور لبنان پس از میشل سلیمان رییس جمهوری سابق این کشور که دوران تصدی او در ماه مه سال 2014 پایان گرفته بود به دلیل اختلافات سیاسی در میان رهبران سیاسی این کشور از داشت رییس جمهوری تازه ای محروم مانده بود.
عون که از ژنرال های باسابقه لبنانی است بمدت دو سال از تاریخ 22 سپتامبر سال 1988 تا اکتبر 1990 سمت نخست وزیری لبنان را بعهده داشت.
ژنرال عون روز دوشنبه با رای 83 نماینده از مجموع 127 نماینده پارلمان لبنان به عنوان سیزدهمین رئیس جمهوری لبنان انتخاب شد.
وی بلافاصله بعداز انتخاب و ادای سوگند، صحن پارلمان را ترک و با ورود به کاخ ریاست جمهوری( بعبدا) فعالیت های خود را آغاز کرد.
ژنرال عون در نخستین دستور خود از دولت کنونی خواست تا تشکیل دولت جدید به کار خود ادامه دهد.